Öppet Möte

Öppet Möte JAS 39 Gripen

ÖPPET MÖTE

     för alla flygintresserade

Stig Holmström, provflygare på SAAB, föreläser om JAS 39 Gripen och dess utprovning och utveckling.

Stig Holmström utbildade sig till fältflygare och kom till F10 1965. Därefter på Försökscentralen som provflygare i 17 år. 1984 till SAAB som chef för provflygsektionen.

 

KULTURCENTRUM i RONNEBY Hörsalen

 

Tisdagen den 21 maj 2019 kl 18.30

Alla välkomna

 

ÖPPET MÖTE Maj 2018

Sven Hammarberg

ÖPPET MÖTE

     för alla flygintresserade

 

Hammarskjöldkraschen - olycka eller attentat?

 

FN:s svenske generalsekreterare Dag Hammarskjöld omkom 1961 i en flygkrasch i Ndola i dåvarande Nordrodhesia. Fortfarande hävdar många att kraschen inte var en olycka uran följden av ett riktat attentat.

Vi får höra mer om händelsen av Sven Hammarberg f d Gripenpilot och flygingenjör som anlitats i FN:s pågående utredning och försök att gräva fram nya fakta i fallet.

 

 

KULTURCENTRUM Hörsalen

RONNEBY

 

Tisdagen den 8 maj 2018 kl 19.00

Alla välkomna

Öppet möte med J29

Även i år blev det en succé. Hörsalen på Kulturcentrum var fylld till sista plats av besökare som ville höra Lennart Berns berätta om J 29 Flygande Tunnan. Alla var mycket nöjda med föreläsningen och vår förening är också glada att så många kom. Mer om J29 kan ni läsa i Quintus nr 3, som skickas ut till alla som betalar sin serviceavgift på 40 kr för 2018.

Vi återkommer nästa år med ett nytt Öppet Möte på tid och plats samt tema när detta är slutligt fastslaget.

2017

Planerna är att det blir ett Öppet möte även i år och temat blir Fpl 29 Tunnan med Lennart Berns som föredragshållare. Platsen blir Hörsalen på Kulturcentrum i Ronneby.

Ulf Eneroth föreläser

Det blev fullsatt i Hörsalen på Kulturcentrum i Ronneby den 4/10 då SFF-Blekinge anordnade ett Öppet Hus, med Ulf Eneroth som föreläste kring sin bok Haveriet. Kärnan var ett haveri 1960 där ett herrelöst Lansen dödade 7 civila, men Ulf berättade mycket kring den tidens flysäkerhet. Han hade forskar en hel del kring hur det såg ut åren 1960-61, med ett sjuttiotal haverier och närmare 50 omkomna. Mötet rönte stort intresse bland de som var där. Förutom en del SFFare så var det personer med flyganknytning eller intresse från hela Blekinge och till och med från Kalmar. Inledningsvis visades rekryteringsfilmen från SFF och gavs en del upplysningar och det resulterade i att många tog en broschyr och vad vi rönt även till några nya medlemmar.

Öppet möte 4 okt 2016

Alla som är intresserade av flyg och flyghistoria är hjärtligt välkomna till ett Öppet Möte tisdagen den 4 oktober kl 19.00 i Hörsalen på Kulturcentrum i Ronneby.

Ulf Eneroth föreläser om sin bok Haveriet, en mörk händelse för svenskt militärflyg. En J32B störtar utanför Köping 1960 och 7 personer omkommer då flygplanet slår ner i en byggnad. Händelsen är tyragisk, men boken ger också en bild av flygsäkerheten på 60-talet och vilken attityd som fanns mellan flygledningen och allmänheten.

Kom och lyssna!

Alla välkomna utan krav på medlemskap.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 16:16

absolut,bra läsning

...
16.04 | 16:14

är inte bosatt i blekinge utan i skåne men är ändå intresserad av flyg och i synnerhet av militärflyg ,är medlem i f10,vad göra för info om quintos72

...
08.02 | 21:34

Hej! Flash finns inte längre och det går inte att klicka på den andra länken. Kan ni lägga ut bilderna på annat vis? Med vänlig hälsning, Erik

...
28.01 | 19:20

Kul! Som varande divisionschef på bilden (i sitsen) tackar jag för uppmärksamheten och skickar min hälsning till grabbarna.
Uffe

...
Du gillar den här sidan