NU i SFF-Blekinge

Försenad SFT

SFT nr 6 och FR är försenade p g a fel hos tryckeriet. De kommer att skickas ut, så snart som möjligt, i samma försändelse för att spara porto.

I väntan på att eskortera tomten

GOD JUL

och

ETT GOTT NYTT ÅR

önskar vi alla flyghistoriker, så återkommer vi 2018 med nya aktiviteter.

JULMÖTET 2017

OBSERVERA

Platsen för julmötet är flyttad till Hörsalen på Kulturcentrum i Ronneby.

Ingen föranmälan och det är möjligt att ta med en kompis.

Annars sedvanligt med ett minitema (Biggles, vem var han?), tävling, auktion och julfika.

 

T18

Nästa möte, som blir den 7 november kommer att avhandla T18 och vi planerar visa en instruktionsfilm för 57 mm Boforsakan som satt monterad på en del T18. Platsen blir i Tradiotionsrummet på F17, så glöm inte att anmäla deltagande till Emil.

Hösten 2017

Nu börjar höstens verksamhet, med Öppet Möte, den 3 oktober, på Kulturcentrum i Ronneby då Lennart Berns föreläser om J29, sedan följer den 7 november med temat T18 och den 5 december med julmöte. De två sista på F17 och alla möten börjar kl 19.00.

MAJ-mötet

Maj-mötet med SFF-Blekinge är den 9 maj och hos Blekinge Flygklubb. Samling sker vid klubben kl 19.00.

 

Nya rutiner

Från i år har vi nya rutiner med att meddela program o dyl.

Inbjudan till årsmötet är nu på väg ut, per post, till alla medlemmar i SFF och som är bosatta i Blekinge, samt till några som tidigare enbart varit medlemmar i Quintus 72. Det finns också några Quintus 72-medlemmar (SFF ?) som bor utanför länet och de får också en inbjudan.

Detta är sista gången vi skickar ut något meddelande per post kostnadsfritt. De som betalar en serviceavgift (se under fliken Medlemskap) kommer att få inbjudan till olika evenemang också i fortsättning per post.

Information om program och programändring kommer att spridas i Svensk Flyghistorisk Tidskrift (SFT), på SFFs hemsida samt denna vår egen hemsida.

Quintus 72-nytt, som är ett mejlbaserat infoblad och som är gratis till alla som lämnar sin mejladress till oss, kommer också att informera om kommande program.

Nytt är tidskriften Quintus, som kommer ut med två nummer per år och innehåller mer om det som avhandlats på våra möten samt även andra intressanta artiklar. Det finns också utrymme för medlemmar att med foto och text berätta om en resa/besök med flyghistorisk anknytning. Första numret beräknas komma i april 2017. Det är bara de som betalar serviceavgiften som erhåller denna skrift, antingen som pdf-fil eller i pappersformat.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 21:23

Under åren 1973 till 1980 hade vi inte ett haveri med dödlig utgång. Det var ett proffsigt gäng jaktpiloter som intog F17 från gamla F3 och F18.

...
28.03 | 04:51

Vad har du för källor?

...
02.03 | 17:54

Vi var ett fantastiskt gäng. Från Linköping, Nedlagda F3 och från Stockholm, nedlagda F18. Vi utnyttjade J35 Draken till brisningsgränsen vartje dag på F17.

...
27.02 | 10:48

Se SFT4-1991 & 6-1992
Jag hittade en bit vinge på Visingö 1986 som lämnades till FVM.
Min analys av färger:Ös. W26 Ljusblå, W62 Olivgrön, W63 Brun.
Us. W64 Grå

...
Du gillar den här sidan